Polgár Andi okleveles asztrológus oldalaaquariusastrology79@gmail.com

Kedves Látogató!

Szeretettel üdvözöllek a honlapomon!

Megjelent a Placidus 4.5 verziója, bővebb információkért látogasd meg a http://placidus.hu oldalt!

Az asztrológiai elemzés típusok részletes leírását a Tanácsadás fül alsoraira kattintva tudod elolvasni.

Az előadás sorozatok szeptembertől folytatódnak.

Kezdő asztrológiai tanfolyam indul 2017. szeptember 16-tól. Részletek az Oktatás - > Csoportos fülre kattintva.

1 éves az Asztromémek. Az oldal az asztrológiát könnyedén, lazán hivatott bemutatni. Célja, hogy megtanuljunk saját magunkon nevetni, ezáltal megtegyünk az első lépést önmagunk elfogadása felé.

Szeretettel ajánlom fiktív történetű írásaimat is, melyek az "Írásaim" fül alatt találhatók. Ezek némiképp más jellegűek, mint a megszokott Aqua-s írásaim. A történetek fiktív tanácsadó és kliensei között zajlanak az asztrológiai analógiák tükrében.

 

Audrey Hepburn

1993. január 20-án hunyt el Audrey Hepburn angol-holland származású Oscar-díjas színésznő. Miben látható a bája, lágysága, törékenysége, tehetsége? A bája (és tónusai) a Bika Napjából, a lágysága a az 1. házas Halak Holdból, törékenysége az uralmi Merkúrból. Ami feltűnt rögtön az ismét egy 10. házas Szaturnusz (emlékeztek a múlt heti posztra, Muhammad Alira, ugye? J ) Ez a 10. házas Szaturnusz egyrészt elsődleges születési úr, másrészt domicil (uralmi helyzetű) és szintén beköt egy királytrigont, mint Muhammad Alinál. A tegnapi Vízöntő posztnál írtam, hogy azok az uránuszi karakterek, akik képviselnek szaturnuszi „lenyomatot” is magukon, sokkal rendezettebbek, összeszedettebbek. Ez nála is helytálló, igaz a karaktere meglehetősen színes, nem korlátozódik erősen a Vízöntő AC-re. Azt tudjuk, hogy előkelő családból származik (Nyilas jelleg), az élet irányát jelölő MC ura emelt helyzetben a 2. házban áll a Nappal és a felszállóval együtt, tehát a cél megvalósítása a 2. házon keresztül lehetséges. Mi a 2. ház? Tehetség (is). Milyen tehetség? Bika, vagyis vénuszi tehetség, tehát valami, ami a szépséggel vagy művészetekkel kapcsolatos. (modellkedett, táncolt is a filmezés előtt) A Bikában álló bolygókat a Kosban álló Vénusz uralja, tehát a tehetséget (2. ház) és megvalósítást (10. ház) színezi a küzdelem (Kos) is. Ha elolvassuk az életrajzát, sok utalás van a nélkülözésről, a küzdelmekről (megélhetés, biztonság terén – szintén 2. házas analógiák). Királytrigonja a Szaturnusz-Vénusz-Neptun között jött létre, ez abszolút mutathatja a filmezést, mint lehetőséget. Most egy kicsit térjünk ki az anyaság megélésre is. Első gyermeke születése előtt 3 vetélése volt, amelyek nagyon mélyen érintették. A vetéléseket mutathatja az 5. házas Plútó kvadrátban az Uránusszal. Az pedig, hogy mélyen érintették, jelezheti a trigonális kapcsolat az 1. házas Halak Hold és az 5. házas Plútó között. Amikor aztán egészséges gyermeket hozott a világra visszavonult, és az anyaságnak élt, ez szintén lehet a Plútó és Hold viszony, csak egy másik megközelítésből. (a Plútó ugye a két végletet hozza mindig). Ez a bolygó egyébként a 2. házas planétákkal jó viszonyt ápol, ami jelezheti azt, hogy amiben tehetséges, és ami kreatív számára, az lehet átalakító erejű. Az alábbi idézet, ami tőle származik, utalhat is erre: „Az első nap óta csak csodálkozom. Sosem hittem volna, hogy valaha színésznő leszek. Soha nem gondoltam volna, hogy filmekben fogok szerepelni. Sohasem gondoltam volna, hogy mindez meg fog velem történni.” – ebben a gondolatban azonban teljes mértékben jelen van a Hold-Neptun szembenállás is: nem látja tisztán a helyzeteket, de leginkább önmagát és a külvilágot (1-7. ház). Életrajza szerint a háborúban megélt borzalmak, a bizonytalanság (Neptun), a félelmek (Plútó) egész életére hatással voltak.

Bp. 2015. január 19.