Polgár Andi okleveles asztrológus oldalaaquariusastrology79@gmail.com

Kedves Látogató!

Szeretettel üdvözöllek a honlapomon!

Megjelent a Placidus 4.5 verziója, bővebb információkért látogasd meg a http://placidus.hu oldalt!

Az asztrológiai elemzés típusok részletes leírását a Tanácsadás fül alsoraira kattintva tudod elolvasni.

Az előadás sorozatok szeptembertől folytatódnak.

Kezdő asztrológiai tanfolyam indul 2017. szeptember 16-tól. Részletek az Oktatás - > Csoportos fülre kattintva.

1 éves az Asztromémek. Az oldal az asztrológiát könnyedén, lazán hivatott bemutatni. Célja, hogy megtanuljunk saját magunkon nevetni, ezáltal megtegyünk az első lépést önmagunk elfogadása felé.

Szeretettel ajánlom fiktív történetű írásaimat is, melyek az "Írásaim" fül alatt találhatók. Ezek némiképp más jellegűek, mint a megszokott Aqua-s írásaim. A történetek fiktív tanácsadó és kliensei között zajlanak az asztrológiai analógiák tükrében.

 

David Bowie

David Bowie…Akartam már írni róla egy asztrológiai elemzést a minap születésnapja alkalmából, „kikapcsolódásképp”, hogy egy kicsit kiszakadjak a vizsgaidőszak őrületéből, de végül elvittek a könyvek / jegyzetek…Most azonban mégis kell írnom róla, sajnos… David Bowie vasárnap, New Yorkban elhunyt. Egy igazi intellektus, egyéniség, karakter. A „pop kaméleonja”, ahogy hívták… Hol is kezdjem? Már többször beszéltem / írtam arról, hogy azok a karakterek, akikben a Vízöntő és a Bak keveredik, a Vízöntő magasabb szintjét könnyebben tudják élni, mert a háttérben megjelenik a Bak felelősségtudata, kontrolláltsága és nem engedi „elszállni” a Vízöntőt. Ebben a képletben a „háttér” szó szó szerint is érthető, hiszen három Bak planéta 12. házas. Az Asc Vízöntő (valaki meglepődött? :) ), elsődleges ura a Szaturnusz az Oroszlánban szemben az Asc-sel, ami ugyancsak segíti a Vízöntőt szabályozni, másodlagos ura az 5. ház csúcsán Ikrekben. Ennek a planétának a jegyhelyzetét nem szoktam figyelni, mert lassú planéta, de annak aki figyeli: értelmezhetjük úgyis, hogy különc, szokatlan (Uránusz) kommunikáció (Ikrek), ami az 5. ház miatt az alkotás, kreativitás területén jelenik meg. Nézzük a tömörülést DC-n, amiből az egyik a születési úr: igénye van arra, hogy a külvilágban megjelenjen és képviselje önmagát. Ráadásul Oroszlán a jegy, tehát központi figuraként. A Hold az érzelmi biztonsági igényt is tükrözi, így mondhatjuk, hogy lételeme volt a szereplés (ami nem baj). A Plútó meghozta a külvilágban a változásokat, s mivel a születési úrral együtt áll, ez a személyiségében is megjelenik: „pop kaméleonja”. Az átalakulásokban ugyanakkor van egy szaturnuszi rendezettség, tudatosság (együttállás). Az MC-n álló Vénusz jelöli a művészetek összefüggését a karrierben, az MC ura a 9. házban Skorpióban a végletek / átalakulások jelenlétét. Ez szextilben van a már korábban említett Bak planétákkal: a különcsége mellett volt igénye az elvonulásra, saját mélységeinek megélésre. S néhány utolsó szó a közrezárt Halak jegyről az 1. házban: Tudjuk, hogy a személyiség az ilyen esetekben a Halak jeggyel is azonosul, ura trigonális viszonyban van az Uránusszal: A különcségére, egyediségére inspiratív képességei voltak hatással (vagy azok is).
Az elemzés a magam Vízöntősége nyomán spontán készült (már ismertek… :) ), természetesen a teljesség igénye nélkül. Bővebben beszélni tudnék csak róla.

Bp. 2016. január 11.