Polgár Andi okleveles asztrológus oldalaaquariusastrology79@gmail.com

Kedves Látogató!

Szeretettel üdvözöllek a honlapomon!

Megjelent a Placidus 4.5 verziója, bővebb információkért látogasd meg a http://placidus.hu oldalt!

Az asztrológiai elemzés típusok részletes leírását a Tanácsadás fül alsoraira kattintva tudod elolvasni.

Az előadás sorozatok szeptembertől folytatódnak.

Kezdő asztrológiai tanfolyam indul 2017. szeptember 16-tól. Részletek az Oktatás - > Csoportos fülre kattintva.

1 éves az Asztromémek. Az oldal az asztrológiát könnyedén, lazán hivatott bemutatni. Célja, hogy megtanuljunk saját magunkon nevetni, ezáltal megtegyünk az első lépést önmagunk elfogadása felé.

Szeretettel ajánlom fiktív történetű írásaimat is, melyek az "Írásaim" fül alatt találhatók. Ezek némiképp más jellegűek, mint a megszokott Aqua-s írásaim. A történetek fiktív tanácsadó és kliensei között zajlanak az asztrológiai analógiák tükrében.

 

Kurt Cobain

1994. április 5.-én hunyt el Kurt Cobain amerikai zenész, énekes, dalszövegíró. „A szomorú, érzékeny, nem elfogadó, Halak jegyű Jézus-emberke.” – így jellemezte magát, illetve belső világát búcsúlevelében. Maga a Halak jegyűsége ehhez kevés; ezt a megélést ugyanis nemcsak a Napja, hanem Merkúrja, Vénusza, Szaturnusza is hozta, ezek a planéták mind a Halak jegyében álltak születése idején. A „nem elfogadó” része több mindenből adódhat: Szűz AC (kritika – bár ura a Halakban némiképp árnyaltabb formában), Uránusz az AC-n (kívülállóság), Szaturnusz támadottság az AC-re (elvárások). Az elemi pontozás (eloszlás) során arra jutottam, hogy stratégiai minőségként a Halak jegy áll rendelkezésére, ami nagyon leegyszerűsítve azt jelenti, hogy célját, feladatát ennek az energiának a segítségével tudja a legkönnyebben elérni/megvalósítani. Ennek ellentétes pontja az ún. inferior, az alulreprezentált energia, amiből a legkevesebb van, ez az a típusú energia mindenki életében, amely belül a legkiforratlanabb, legnyersebb, s az életünk során, így vagy úgy találkozunk vele, hogy megkezdődjön annak csiszolása, fejlesztése, fokozatos integrálása. Kurt Cobain elemi táblájában ez az energia az Oroszlán. Tehát, a legnagyobb problémája lehetett minden olyan dolog, ami az Oroszlánhoz kötődik: szerepek, szereplés, rivaldafény, színpad, dicsőség, stb. Ez volt élete egyik legnagyobb problémája, hogy nem tudta feldolgozni a feléje áramló rajongást (ez elől és a feldolgozatlan érzelmi frusztrációkból menekült aztán a drogokba) Részlet a búcsúleveléből: „…amikor ott vagyunk a kulisszák mögött, és kialszanak a fények és tombolva felzúg a tömeg, ez nem hat rám úgy, ahogy Freddie Mercury-ra hatott, aki láthatóan imádta a tömegből felé áradó szeretetet és rajongást, amit én abszolút csodálok és irigylek. Az igazság az, hogy nem tudlak becsapni titeket, semelyikőtöket. Ez egyszerűen nem fair se veletek, se velem szemben. A legszörnyűbb bűn, amit el tudok képzelni, hogy színleléssel átverem az embereket és úgy teszek, mintha 100%-osan jól érezném magam.”
Kurt Cobain problémái gyerekkorra nyúlnak vissza. Vágya egy meghitt, szeretetteljes otthon volt, amit elsősorban a Rák Hold jelez, ill. Nyilas 4. ház, ura szintén a Rákban, a 11. házban, trigonális viszonyban a Neptunnal és a Szaturnusszal: a család elfogadó, stabil, támogató szeretetteljes, közösségi jellegű. Életrajzából azonban látjuk, hogy ez sajnos csak vágy (Neptun, Jupiter) és elvárás (Szaturnusz) maradt. Öntörvényűsége, fiatalkori kihágásai, kívülállósága, különcsége, egyedisége megmutatkozik az AC-n álló Uránuszból és tekintve, hogy a Szaturnusz szemben áll ezzel a planétával, innen (is) frusztrációt érezhetett (külvilág), „Szedd össze magad!” „Nem így kellene viselkedned” stb. Persze ő, a maga uránuszi módján bemutatott a világnak, s elmondása szerint mindent elkövetett annak érdekében, hogy az emberek távol maradjanak tőle. Az Uránusz- Plútó együttállás jelölheti, hogy a különcség, az extremitás terén sokszor túlzásba esett, a Szaturnusz szemből próbált fegyelmet tartani, kevés sikerrel, mert azt támadásnak, erős kontrollnak élte meg. A Szaturnusszal együtt álló Vénusz erősíthette az érzelmi frusztrációt, a magányérzetet, a magányra való vágyat/hajlamot, elvonultságot (Halak). A rengeteg feldolgozatlan gyermekkori élmény, az elvárásai, igényei és ugyanez fordítva már elviselhetetlenné váltak számára, és Halak attitűdöt választva elmenekült - egy másik Nirvánába. De bármennyire is próbált kézzel-lábbal tiltakozni, az általa képviselt Uránusz és Plútó a külvilág irányába felforgató erejűként hatott, s ennek hatása még a mai napig is tart. (A fotó választás részemről szándékos, itt nagyon látszik a „vizessége”.)

Az ábra részletesebb elemzésére a gyakorlati órán van lehetőség.

Írás, elemzés: Polgár Andi 2015. április 5.

Tanítás, személyes tanácsadás:
aquariusastrology79@gmail.com