Polgár Andi pszichológus, asztrológus oldalaaquariusastrology79@gmail.com

Kedves Látogató!

Szeretettel üdvözöllek a honlapomon!

   Az asztrológiai elemzés és pszichológiai konzultációs típusok részletes leírását (díj, időtartam és egyebek) a "Tanácsadás" fül alsoraira kattintva tudod elolvasni.

    A nyári konzultációs időpontokat szintén a Tanácsadás fül alsorain belül tudod elérni.

    A velem készült interjúkat itt tudjátok elolvasni:

Új: https://www.facebook.com/gondolamagazin/photos/a.318366438549784/1476827959370287/

Régebbi:https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/polgar-andi-asztrologus-asztromemek-facebook/

    Idén 8 éves az Asztromémek a Facebookon már több, mint 80 ezer követővel. Az oldal az asztrológiát könnyedén, lazán hivatott bemutatni. Célja az alapanalógiák közvetítése, tanítása és az, hogy megtanuljunk saját magunkon nevetni, ezáltal megtegyünk az első lépést önmagunk elfogadása felé.

Wolfgang Amadeus Mozart

 
 
(Születési ábra az oldal alján található)
 

    Na, akkor hogy ma ne csak Ady halálának évfordulójáról olvassatok...

    236 éve született Wolfgang Amadeus Mozart. Születési ábrája a Rodden skálán AA-s, tehát a születés időpontja teljes mértékben hitelesnek számít.
    Ránézésre teljesen egyszerű képlet, “mentes a pókhálóktól” és minden ott van, amire kíváncsiak vagyunk, nagyon túrni sem kell.
 
    Miben rejlik a zsenialitás? Először definiálni kellene, hogy mit értünk zsenialitás alatt... Mindenki mást...úgyhogy asztrológiai szempontból azt mondom, hogy a Merkúr (mint mentális folyamatok) magasabb oktávja az Uránusz, tehát uránuszi / Vízöntős dolgokat kell keresnünk a képletben. A Vízöntő újít, sok esetben meghaladja saját korát. Mozartnak 4 Vízöntő bolygója volt (Szaturnusz, Nap, Merkúr, Vénusz), mindez az 5. ház (kreativitás, alkotás) területén, tehát úgy is értelmezhetjük, hogy a zsenialitását kreatív energiákba tudta fektetni vagy kreatívan tudta megélni. + az Uránusz opponálja az aszcendensêt, ez is Vízöntős energiákat ad a szülöttnek. A heurisztikák a Vízöntőhöz tartoznak analógiásan, azonban a heurisztikák megjelenése mögött a kognitív pszichológiai elméletek többek között a már leülepedett, rendszerezett tudást feltételezik. Ez azért tartom fontosnak, hiszen feltételezzük, hogy Mozart “hozta” a meglévő tudását, amelyet már kisgyerekként használni és érvényesíteni tudott. A képletben a Vízöntő bolygókat opponáló Neptun egyébként a leszálló holdcsomópont ura (előző életből hozott témák), tehát itt a “jel” a már korábban megszerzett, neptuni / Halak (művészeti) tudásra, ami kora gyerekkorban heurisztikus formában jelenik meg. S ne felejtsük azt sem, hogy a leszálló hcsp együtt áll az Uránusszal, ami a Szaturnuszon kívül a Vízöntő bolygók ún. diszpozitora.
 
    Az előző életek teóriájától eltekintve fontos azt is tudnunk, hogy nagyapja egész csecsemőkora óta a hangokkal, ritmusokkal “bombázta” a kis Mozartot, így pont annyira lehetséges az előző életekben megszerzett tudás teóriája, mint amennyire nem. Ez most jó kis Vízöntős paradoxon volt a részemről, de objektívnak kell maradni, mert az éremnek nemcsak egy oldala van.
 
    Menjünk tovább.
 
    Milyen típusú a szülött zsenialitása, kreativitása?
 
    Láthatjuk a Neptun oppozíciót a Vízöntő bolygókra, tehát feltételezhetjük, hogy az kapcsolódik a müvészetekhez (Neptun a Vénusz magasabb oktávja). Itt leszögezném, hogyha egy asztrológus előtt ez egy idegen képlet volna, csak akkor mondaná meg a zenét elsőre, ha belebiflázna, hiszen a Neptunnak nagyon sok analógiája van; a művészet és a zene csak egy a sok közül. Mindenesetre adjunk hálát az égieknek, hogy ez nem egy eltékozolt, meg nem értett zseni élete lett a Neptun káoszával és a Vízöntő lázadó energiáival, hanem már kisgyermekként megkapta az energiák magasabb megélési lehetősêgeit. Lám, ennyiben számít a környezet, ahová születünk, ahol cseperedünk. (Egyébként a család területe a Jupiter uralma alatt áll a Mérlegben, 2.házban, ez utal arra, hogy a család nagy tehetséget mutat művészi dolgokban; pl.apja, dédapja is zeneszerző volt).
 
    Mi a célja, feladata a szülöttnek? 
 
    Na, ezt megint több irányból nézzük és hát egy jel nem jel, ahogy a pszichológiában is tanultam.
Az MC, azaz a hivatás, életút jelölöje az Ikrekben áll, ura egyúttal a születési uralkokodó is a Merkúr, a Vízöntőben (emelt helyzet) együtt a Nappal, Szaturnusszal. (más elméletek azt mondják, hogy a Szűz ura a Chiron, én ezt nem vallom, így megmaradok a hagyományos úrnál, a Merkúrnál)
    A Merkúr együttállása a Szaturnusszal ugyan tág, de közêpen a Nap, így hárman “egymás kezét fogják”, tehát hatnak egymásra. 
   Az MC jegyhelyzetének egyik analógiája a tanítás, tanulás, ura (tágan) együtt a Szaturnusszal kétszeresen a tanítás, tanulás (tehát a merkúri dolgok fejlesztése, mint Szat.) plusz a felszálló hcsp a Szűzben van, az is a tanítás / tanulás témája.
3x-an jelzi a képlet tehát, hogy az elsődleges cél a merkúri dolgok megélése. Sőt, ha úgy tetszik, van egy 4. jelölő is: a Merkúr trigonja az MC-re. Emellett ott a Nap is: a kreativitásban, alkotásban, tanulásban, tanításban tudok kiteljesedni az életem során.
Ámbár ne legyünk keretezettek, a tanítás nemcsak azt jelentheti, hogy tudását szorgos / szorgalmatlan diákoknak átadja, hanem azt is, hogy kreativitásával, zenéjével tanít, fejleszt másokat. Pl. a zene nyitottságára, az örömre, a fejleszthetőségére, megélésére. Fejlesztés (mint Szaturnusz) különesen megjelenik a hivatásában, rengeteget újított (Vízöntő) a zenén belül, ezek az önéletrajzában megtalálhatók.
 
    Az egyébként, hogy az MC (10.ház) ura együtt áll a Szaturnusszal jelentheti azt is, hogy tudását rendszerezni kell. Egy ilyen erős Vízöntő jellegnek ez egy óriási nagy feladat.
    Nézzük tovább az MC érintettségeit:
    Neptun szextil MC: Jelölheti a művészi pályát vagy a sodródást, esetleg képlékenységet, káoszt a hivatás, életút tekintetében.
 
    Uránusz kvadrát MC: Na, ez nem túl barátságos állás, valószínűséggel volt benne egy nagy adag türelmetlenség a hivatásával kapcsolatban.         Nagy eredményekre vágyott, sokszor elutasították vagy gátolták.(MC ura tág együttállásban a Szaturnusszal) Feltêtelezem, hogy ezek nem egoisztikus vágyak voltak (bár erős az 5.ház),  hanem valóban érezte, hogy ő más, több, csak ugye sok Vízöntő esetêben ott van a belső türelmetlenség, mert a kort, amiben élnek meghaladják és meg kell várni, míg a többiek is “befutnak”, beérnek a célba.
 
    Viszonylagos sikertelenség a hivatásban: 
Sok visszautasítást kapott, amit nehezen viselt. Egyrészt a már említett szaturnuszi gát az 5.házban, másrészt a hivatás házában áll egy esésben lévő Mars (erejét nem tudja kifejteni, erőtlen a hivatás êpítésében). Ezek nem túl szerencsés állások, de a Vízöntő Szaturnusz uralmi helyzetű, idővel megjött volna az életében a siker, de az Uránusz kvadrát miatt valószínűleg fel akarta gyorsítani a folyamatot, ezért “pattant vissza” sokszor.
 
    Még más:
 
    Uránusz-Hold, Plutó kvadrát: érzelmi kisülések, felcsattanások. Hajlam a depresszióra (ezt meg is élte). Anya hirtelen elvesztése (ezt is megélte).
    Van ezzel egy jó Jupiter fényszög (egyben diszp.) a tehetség, a művészet vagy a család helyrehozhatja az érzelmi mélypontokat.
 
    Halála:
 
   Vitatott. 
 
    Egyes teóriák szerint pályatársa féltékenysêgből, irigységből megmérgezte. Én nem látok a képletben mérgezésre utaló jelet a halállal kapcsolatban.
    Más korabeli dokumentumok reumás, gyulladásos lázról, izületi gyulladásokról írnak. 
    Ez számomra asztrológiailag elfogadhatóbb, tekintve, hogy a 8. ház ura a Mars kvinkunszban áll a Szaturnusszal, ami tág együttállásban van a Merkúrral. (Mars gyulladások, Szat-Merkúr fényszögnél pedig elég gyakoriak az izületi problémák, főként a lelki merevségből adódóan. Mivel ez a mozgás, gondolkodás jelölöje is, a háttérben önfejűség, makacsság, bizonyos fokú zárkózottság, csőlátás, konokság feltételezhető).  
Halálakor 35 éves volt.
 
Polgár Andi
okl. asztrológus
 
2019. január