Polgár Andi pszichológus, asztrológus oldalaaquariusastrology79@gmail.com

Kedves Látogató!

Szeretettel üdvözöllek a honlapomon!

    A havi előrejelzéses videók ezen a csatornán érhetők el:

https://www.patreon.com/polgarandi

   Az asztrológiai elemzés és pszichológiai konzultációs típusok részletes leírását (díj, időtartam és egyebek) a "Tanácsadás" fül alsoraira kattintva tudod elolvasni.

    A nyári konzultációs időpontokat szintén a Tanácsadás fül alsorain belül tudod elérni.

    Az őszi workshopok kiírása augusztusban várhatók - az oktatás / előadások fül alatt érhetők majd el.

    A velem készült interjút itt tudjátok elolvasni:

Új: https://www.facebook.com/gondolamagazin/photos/a.318366438549784/1476827959370287/

Régebbi:https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/polgar-andi-asztrologus-asztromemek-facebook/

    Idén 7 éves az Asztromémek a Facebookon, immáron több mint 60 ezer követővel. Az oldal az asztrológiát könnyedén, lazán hivatott bemutatni. Célja az alapanalógiák közvetítése, tanítása és az, hogy megtanuljunk saját magunkon nevetni, ezáltal megtegyünk az első lépést önmagunk elfogadása felé.

Ted Bundy

 

    Sokat gondolkodtam h irjak-e egy kisebb elemzest Ted Bundy-ról, a sorozatgyilkosrol és most h lattam az N betűs streamingszolgaltaton a rola szolo doksifilmet, ugy dontottem h igen. Ismertem ot mar regebb ota, egyetemen is erintolegesen tanultunk rola szemelyisegpszichon, még csak nem is a klinikai pszichon, ott azert inkabb helye lett volna, na mindegy.
Leszogeznem h senki nem szuletik sorozatgyilkosnak, tehat nincs olyan asztrologiai aspektus, ami egyertelmuen ramutatna arra h ez az ember potencialisan veszelyt jelent majd a kornyezetere, pláne ilyen sulyossaggal. Az ember életútja és viselkedese egyarant genetikai es kornyezeti hatasok osszessege (no meg a szuleteskori bolygoallasoké, legalabbis mi asztrologusok ezt valljuk).

    Szuletesi abraja Rodden skalan AA-s minositest kapott, tehat hiteles. Itt érhető el:

    https://www.astro.com/astro-databank/Bundy,_Ted

    Induljunk ki az alapkarakterbol es nezzuk meg, hova helyezodik a fokusz. Ami elsore feltunik h 6 (!) bolygo van a 4. hazban. Mar sok SNI-s gyerek szuletesi abrajat vizsgaltam a szulok keresere és ami gyakran megjelenik ilyenkor az 4,8,12.hazas erintettsegek (mar-mar igencsak tulsulyban, bolygohalmozodassal). Bundynak sulyos beilleszkedesi problemai voltak. A 4. hazas bolygok tulsulya jelzi h az “igazi kozege” a csalad, otthon terulete még annak ellenere is h a csaladban nem minden fenekig tejfel; a Skorpios erintettsegek es a Pluto kvadratja az IC-re utalnak a traumas gyerekkora, sulyos titkokra (a doskifilm szerint kamaszkent jott arra ra h az apja nem is az igazi apja, az igazi apa ismeretlen). A film szerint tovabba a csalad nagyon vallasos, erre utalas a Nyilas bolygok halmozodasa a 4. hazban, illetve tovabbra is a Skorpios erdekeltseggel megjelenik vmiféle transzcendcia a csalad teruletén.

    Ha megfigyeljuk h a kulvilagot jelkepezo 7. haz egyik ura a 11. hazcsucson oppozicioban van a Nyilas bolygoival, az utal arra h a kulvilag reszerol vmifele tamadast, agressziot el meg, ami a Nyilassagan csapodik le. Ami kiderult a doksifilmbol h kozepiskolaban es az egyetemen is atlagosnak szamitott a tanulmanyait tekintve, pedig folyamatosan kitunni akart, a legjobbak kozott lenni (Oroszlan aszcendens, Nyilas Nap, mint szuletesi uralkodo is) es hat az ezzel kapcsolatos ugymond frusztraciok (nalam vannak jobbak, plusz h nem tudok vmit iranyitani) kivaltottak az agressziot. Igaz, fizikai agressziora még mindig nem gondolnek, mert megiscsak egy Nyilas Marsrol beszelunk (bar a az Oroszlan Pluto egzakt trigjonja felturbozza a fizikai erot is), ő inkabb a szó meg érvelési csatás, ahogy ez a birosagi uleseken is elhangzott, mikor magat vedte. Konkretan a biro mondta neki h ügyésznek, ugyvednek kivalo lett volna (nem ironia volt ez a reszerol) es sajnalja h nem arra az utra tert. De hat sajnos igy jar az, aki egokerdes csinal abbol h az ő kepessege csak a jogi kar esti kepzesere elegendo es emiatt nem fejezi be az iskolat.
Egyebkent a Mars mellett ott all a Hold, a noi jelolo, ami raadasul a 11. haz tarsura, tehat a nok sajnos részei voltak ennek az agressziónak.

    Nezzuk a 11. haz masik urat a Szaturnuszt, h lassuk h egy masik aspektusbol hogyan erzekeli / kezeli a kulvilagot. Latjuk h bezarja oket a 12. hazba, ergo vmi elfojtas, nehezseg, frusztracio megjelenik, mintha “sértené” bontaná a kulvilag az egojat azzal az Oroszlan Szaturnusszal, legalabbis az ő szemszogebol. Pedig ez a Szati fenyszog egy jo fszg a Napra, magyaran a kulvilag inkabb fejleszteni, tamogatni akarta a Nyilassagat. Talan egy kis racionalitast adni, higgadtsagot a lekesedesnek, vagyaknak talajt. Figyeljuk csak meg h földelem hiany van a kepletben es azert ez eleg beszedes, leven a racionalitas, a szabalykovetes, a stabilitas hianyzik a szemelyisegbol. Helyette van Skorpio meg Oroszlan es Nyilas energia dögivel, “mindent IS akarok, de rögvest, enyem a hatalom es en iranyitok, mindenki felett allok”. Nyilvan ez egy alacsonyabb rendu megelesi formaja ezeknek az energiaknak, ő sajnos ezt valasztotta. Vagy hogy jobban ertsuk ezt az energiat: mikor az egyik targyalas ő miatta csuszott, a biro felszólította a tárgyaláson h többet ilyen elő ne forduljon, mert nem a bíróság alkalmazkodik ő hozza, hanem fordítva. Sajnos ezt a fajta iranyitast es hatalomgyakorlast a borzalmakon kersztul tudta megelni, ahol nem volt kontrollalo tenyezo.

    Ne feledjuk ugyanakkor h a Szaturnusz es mellette a Pluto is egyarant eletfeladat. A kulvilaggal es csaladdal (Pluto mint 4. hazur) valo kapcsolat transzformacioja, illetve az azzal kapcsolatos hierarchikus viszonyok (Oroszlan) strukturalis atalakitasa feladat szamara. Magyaran az emberekkel es a csaladdal valo viszonyait kellett (volna) atrendezni sajat magaban (12.haz), amire voltak torekvesei, tobb-kevesebb sikerrel. Ezeket a feladatokat ket dolog is megerositi. Egyreszt a 10. hazur helyzete, ami szinten a csaladdal kapcsolatos erzelmi transzformaciokra mutat ra, masresz a 11. hazas felszallo hcsp az Ikrekben, a kozossegi kapcsolatokat, lazabban kezelni, kotetlenul baratkozni, emberi kapcsolatokat megelni.

    Még egy plusz info. A Pluto kvadralja az MC-t, azaz a 10. hazat. Minden ilyen esetben az eletut nagy fordulatokat vesz az elet kulonbozo szakaszaiban. Nala ez megnyilvanult pl. szakterulet valasztasban is (eloszor pszichologiat vegzett aztan ment jogra), es hat az eletutjanak tragikus (plutonikus) resze a gyilkossagok kezdete es vegul az is h nem kerulhette el a halalbuntetest.

    Osszessegeben tovabbra is azt mondom, hogy amiket veghez vitt inkabb pszichologiai hatteru es gyokeru, nem szuletik senki potencialis gyilkosnak. Persze asztrologai szemmel erdemes az allocsillagokat is vizsgalni (ez most kimaradt) h azok jelolnek-e tragikus eletsorsot. Mindenesetre arra kell nevelni a gyerekeket mar kicsi korban h megtalaljak azokat az eszkozoket, forrasokat, ahol sikerelmenyeik vannak, mert az mindig kapaszkodo es felnottkent is alapszükségletté válik. Illetve h elfogadjak h nem lehetnek mindenben jok, de a szulok mindenkepp torekedjenek arra h azt az 1-2 dolgot megtalaljak a gyerekuknek, ahol kimagaslok lehetnek.

Nem irtam reszletes elemzest, inkabb a főbb aspektusokat emeltem ki.
Elnezest az ekezes nelkulisegert, de igy tableten gyorsabban tudok irni.

2021. január