Polgár Andi pszichológus, asztrológus oldalaaquariusastrology79@gmail.com

Kedves Látogató!

Szeretettel üdvözöllek a honlapomon!

    A havi előrejelzéses videók ezen a csatornán érhetők el:

https://www.patreon.com/polgarandi

   Az asztrológiai elemzés és pszichológiai konzultációs típusok részletes leírását (díj, időtartam és egyebek) a "Tanácsadás" fül alsoraira kattintva tudod elolvasni.

    A nyári konzultációs időpontokat szintén a Tanácsadás fül alsorain belül tudod elérni.

    Az őszi workshopok kiírása augusztusban várhatók - az oktatás / előadások fül alatt érhetők majd el.

    A velem készült interjút itt tudjátok elolvasni:

Új: https://www.facebook.com/gondolamagazin/photos/a.318366438549784/1476827959370287/

Régebbi:https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/polgar-andi-asztrologus-asztromemek-facebook/

    Idén 7 éves az Asztromémek a Facebookon, immáron több mint 60 ezer követővel. Az oldal az asztrológiát könnyedén, lazán hivatott bemutatni. Célja az alapanalógiák közvetítése, tanítása és az, hogy megtanuljunk saját magunkon nevetni, ezáltal megtegyünk az első lépést önmagunk elfogadása felé.

Szaturnusz a Skorpióban

Valamivel több, mint 2 éves itt tartózkodás után alig 20 napot tölt még a Szaturnusz a Skorpióban, aminek végét már sokan várják. A jegyváltás mindenkire hatással lesz születési képlettől függetlenül, az eltérő a házhelyzet, az életterület, ahol ez az energia megnyilvánul. Mi is volt a Skorpió Szaturnusz üzenete? Érzelmi fókuszáltság, mélységek, magasságok megtapasztalása, a nehézségek magasabb szintű elfogadása, (fel)vállalása. „Hátán viszi a terheket”. A spirituális tanok rendszerezése, gyógyítása, tanítása. Szélsőségek befogása, a kibillenés gátja(i), szűkölés, elvonulás, remeteség. Utóbbi csak elsőre tűnik riasztónak, valójában egy belső meditatív állapot, amikor egy lassú (Szaturnusz) de mély (Skorpió) átalakulás (transzformáció) történik. A változás felvállalása, másnak lenni, mássá, többé válni, mint azelőtt. Szembe nézni a fájdalmakkal, a veszteséggel és megtanulni elengedni - igen a rossz szokásokat is – és ezeket mind az újjászületés érdekében. Edgar Allan Poe-nak van egy verse, ahol egy lovag kívül kereste a lelke aranyát és mire megöregedett, megcsömörlött, megfáradt, mert nem értette meg, hogy az arany benne van és amit megtalál, ha mélyen keményen, kitartással elkezd kutatni önmagában:

„Valaha rég
egy drága-szép
lovag nagy útra szállott.

Ment, mendegélt,
száz útra tért,
kereste Eldorádot.

Azóta agg
a szép lovag,
szívében átok, átok.

Bármerre ment,
se fönt se lent,
nem lelte Eldorádot.

És végtire
lankadt szive,
egy árny eléje állott.

Szólt: "Áldalak,
bús árny-alak,
mutasd meg Eldorádot."

"Ott messzi túl,
a Hold kigyúl,
az Árnyak Völgye vár ott.

Vágtass el, el -
az árny felel -,
s eléred Eldorádot."

„Azóta agg a szép lovag, szívében átok, átok” (átok =Skorpió), „Bármerre ment, se fönt se lent nem lelte Eldorádót” (fönt, lent = Skorpió). Aztán „Egy árny eléje állott”, amely árny önmaga kivetülése lehetett (árny szintén Skorpió analóg), végül egy útja volt már csak az Árnyak Völgye felé, ahol a halál várt rá, az elmúlás, az az a teljes újjászületés és transzformáció, ahol talán végre megértette, hogy amit keres, az belül van. Tehát Skorpió Szaturnusszal belülre, mélyen kell fókuszálni és transzformálódni. De nem kell feltétlen amerikai költőkig menni ha analógiát akarunk találni erre a megélési formára. Móricz Zsigmond Sárarany című műve ugyanerről szól, ahogyan Szepes Mária Vörös Oroszlánja is.


2014. december 4.