Polgár Andi pszichológus, asztrológus oldalaaquariusastrology79@gmail.com

Kedves Látogató!

Szeretettel üdvözöllek a honlapomon!

Megjelent a Placidus 4.5 verziója, bővebb információkért látogasd meg a https://placidus.hu oldalt!

    Az asztrológiai elemzés típusok részletes leírását (díj, időtartam és egyebek) a "Tanácsadás" fül alsoraira kattintva tudod elolvasni.

    A pszichológiai tanácsadás leírását szintén a Tanácsadás fülre kattintva tudod elérni.

    Az őszi konzultációs időpontokat a Tanácsadás fül alsorain belül tudod elérni.

A haladó workshop leírását a Oktatás - Előadások fül alatt találod meg.

A velem készült interjút itt tudjátok elolvasni:

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/polgar-andi-asztrologus-asztromemek-facebook/

    Idén 5 éves az Asztromémek a Facebookon, immáron közel 60 ezer követővel. Az oldal az asztrológiát könnyedén, lazán hivatott bemutatni. Célja az alapanalógiák közvetítése, tanítása és az, hogy megtanuljunk saját magunkon nevetni, ezáltal megtegyünk az első lépést önmagunk elfogadása felé.

Mese karakterek 2. rész

No, akkor kezdjük a macikkal. Cubbi a kisfiú maci, akinek kardja van, imád lovagias játékokat játszani, amit nagyon komolyan is vesz. A harc inkább a hősiesség, a bátorság és nagyvonalúság jelképe, így ugyan Mars (Kos), de mivel egyfajta elköteleződés van a karakterében a hűség, a hit és az erkölcs irányába, inkább Nyilast adnék neki. Sunni: Vénusz – Mérleg karakter, hasonló, mint a törpöknél Törpilla. A mesékben mindig kell egy lágy, fiatal, női karakter, aki képviseli a bájt, a kedvességet és valamiféle érzékenységet. Ebben a mesében, a maciknál ő az. :) Tummi nagyobbacska fiú maci, ő is Vénusz, de a Bika oldala. Kicsit lassú, nehézkes és imád enni. Jószívű, érzékeny, kedves természet. (Hasonló karakter, mint Micimackó.) A Gumimacik „mamája” Grammi, a Hold (Rák) karakter. Ő az, aki gondoskodik mindenkiről, s főz is, többek között ő készíti a gumibogyószörpöt, aminek csak ő ismeri a receptjét. Zummi: vegyes karakter. Szokott varázsolni, bár kissé esetlen, szétszórt így a Neptunhoz kötném, bölcsessége azonban a Jupiteré. Gruffi: ő is vegyes karakter. A morózussága, szigora miatt szaturnuszi, de egyébként jóindulatú, belül érzékeny természet némi aggódással keverve (utóbbi szintén szaturnuszi jelleg) Gusto: felnőtt fiúmaci, Neptun-Vénusz karakter, kicsit naiv, tele jó szándékkal, lazasággal, egyébként festő. :)

Ember karakterek: Gregor Király jupiteri jelleg bölcs és igazságos, bár némi szaturnuszi jelleget képvisel a racionalitása miatt (nem hisz a gumimacik létezésében). Ightorn herceg, gonosz és bosszúálló, tehát kibillent plútói (skorpió karakter), egyben Bak jelleg is (célra tartás), hasonló, mint Hókuszpók a Hupikékben: válogatott módszerekkel próbálja elérni, hogy győzzön, és másnak kárt okozzon. Cavin apród - a gumimacik barátja - merkúri: ifjú, mozgékony, kíváncsi, szellemi bátorság jellemzi. Calla királylány Gregor király lánya, az emberi szereplők vénuszi karaktere némi Halak jelleggel: naív, szelíd és barátságos, álmodozó, egy igazi királylány. Lady Vészi plútói karakter, ő a Hupikék Bibírcsókja, Ightorn herceg szerelme, egy varázsló boszorkány, aki meg akarja szerezni a gumimacikódexet, hogy még nagyobb legyen a varázsereje. No és akkor jöjjön mindenki kedvenc szörnye, Ightorn herceg jobbkeze, Toadie (Tódi), aki nagy valószínűséggel uránuszi; merkúri nehézségekkel küzd. Alapvetően jószándékű, de próbálkozásai mindig fordítva, ezáltal viccesen sülnek el. :)

Egyéb karakterek:

A láthatatlan vár lovagjai Neptun jellegűek. A sok háború miatt döntöttek a láthatatlanság mellett, így elvarázsolták magukat. 100 évente ha a „csillagok együtt állnak”, 1 napra újra láthatóvá válnak egy furcsa köd kíséretében, amitől a többiek elaludnak egy időre. (Köd, alvás, varázslatok: Neptun)
A barbármacik (Buddy, Ursa, Gritty) mindannyian marsikus jellegűek, szeretnek harcolni, verekedni, győzni. (Ursa tipikus megformálója a Kos Vénusznak. :)
És így a végére ne feledkezzünk meg a gumibogyószörp szerepéről sem: A macikra inkább uránuszi, merkúri módon hat (ugrálás, pattogás), az emberekre viszont marsikusan (megerősödnek tőle). Az ital egyébkén édeskés, tehát önmagában lehet vénuszi is.
(A karakterábrázolás a teljesség igénye nélkül készült)

2015. május 25.