Polgár Andi pszichológus, asztrológus oldalaaquariusastrology79@gmail.com

Kedves Látogató!

Szeretettel üdvözöllek a honlapomon!

   Az asztrológiai elemzés és pszichológiai konzultációs típusok részletes leírását (díj, időtartam és egyebek) a "Tanácsadás" fül alsoraira kattintva tudod elolvasni.

    A tavaszi konzultációs időpontokat szintén a Tanácsadás fül alsorain belül tudod elérni.

    A velem készült interjúkat itt tudjátok elolvasni:

Új: https://www.facebook.com/gondolamagazin/photos/a.318366438549784/1476827959370287/

Régebbi:https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/polgar-andi-asztrologus-asztromemek-facebook/

    Idén 8 éves az Asztromémek a Facebookon már 80 ezer követővel. Az oldal az asztrológiát könnyedén, lazán hivatott bemutatni. Célja az alapanalógiák közvetítése, tanítása és az, hogy megtanuljunk saját magunkon nevetni, ezáltal megtegyünk az első lépést önmagunk elfogadása felé.

JonBenét Ramsey megoldatlan gyilkossági ügye

    1996 karácsonyán holtan találták otthonának pincéjében JonBenét Ramsey gyermekmodellt. A gyilkos kiléte a mai napig ismeretlen; az ügy 22 éve megoldatlan. Ezzel a cikkel asztrológiai szempontból a halál körülményeit szeretném megvizsgálni, illetve a tettes kilétére próbálok jelzéseket keresni.

    Hangsúlyozom, hogy a meglátásom szubjektív, így ami valójában történt, eltérhet ettől.

    A gyilkossággal több külföldi és magyar oldal is foglalkozott és dokumentum filmek is készültek a nyomozásról. Mielőtt az elemzést megírtam, ezeket megnéztem és mindent, ami elérhető volt, elolvastam angol és magyar nyelven. A kislány születési ábráját csak azután néztem meg. A dokumentumfilmek a videómegosztó oldalakon „Gyilkosság karácsonykor” c. érhetők el, a báttyal készült interjú pedig a youtube-on található, a keresőbe a "Burke Ramsey" kulcsszavakat kell beírni.

    A gyanúsítottak közül ott voltak / vannak a családtagok (apa, anya, testvér) és más személyek is. Egyiküket sem sikerült makulátlanul tisztára mosni. Tartja magát az elképzelés, hogy a család keze van a dologban, azonban a nyomozók véletlen balesetre gyanakodnak, nem szándékos gyilkosságra.

    Az én meglátásom az alábbi:

1. Nem gyilkosság történt, hanem véletlen baleset.

2. Az ügynek két áldozata van:

- a kislány, aki meghalt

- az akkor 9 éves báty, aki a cselekményt feltételezhetően elkövette.

    Meglátásomat az alábbiakra alapozom:

    JonBenét Ramsey születési ábrája a Rodden skála szerint "A" minősítést kapott, így megbízhatónak számít.

    Ami elsőként feltűnik a kislány születési képletében, egy nagy ún. keresztkvadrát, mely 4 bolygót kapcsol össze: Nap, Mars, Hold, Plútó, illetve egy átfutó trigon is van a Merkúr, az Uránusz-Neptunusz és Mars között.

    Ha a halál témáját vizsgálom, nézem a 8. házat (is). Ennek az ura a Jupiter a 3. házban van, tehát a halálnak köze lehet egy 3. házas témához, ami lehet pl. szomszéd (7. házúr, mint külvilág) vagy a testvér. Ez a Jupiter hellyel-közzel fényszög nélküli, csak egy nagyon tág oppozíció van a 9. házas Szaturnusszal. A fényszögnélküliség nem segít nekünk, nehezíti a halál körülményének megértését, azonban a Szaturnusz tág szembenállása ad mégis valami reményt, hogy egyszer (idővel) fény derül mindenre. A Jupiter jegyhelyzete emelt, a Rák jelképezi a családot, tehát valószínűsítjük (illetve most már pontosan tudjuk), hogy a halál családi környezetben történt meg. A családi környezet és a korábbi egyik analógia, mint testvér (3. ház) így összeköthető.

    Nézzük tovább a 8. házat, most a lakóit. Az Uránusz az első planéta, peregrinnek (semlegesnek) számít, ha pedig elfogadjuk azt az elméletet, hogy a Neptun a Rákban emelt, akkor a Bakban esésben van, tehát nem jó az ún. kozmikus helyzete. A 8. házas planéták utalhatnak még a halál energetikájára, ebben az esetben uránuszi (váratlan) és neptuni (képlékeny vagy a fojtás is ide tartozik). Egyébiránt sok lehet az analógia, így nagyon kérem az olvasókat, ne kezdjenek azonnal a saját képletükben kutakodni!

    Ez a két planéta beköti a fent nevezett nagy trigont, a Merkúrral és Marssal. A Merkúr az 5. ház csúcsán áll, értelmezhetjük úgy is, hogy a halál (8.ház) és a játék (5.ház) összefügghet egymással. (Egyes elméletek szerint a bátyjával való játék közben történhetett a halál, nem tervezetten, hanem véletlenül, a báty felmérgesítette magát valamin (Mars) és fejbe (Merkúr) ütötte a húgát. A testvér a történet idején 9 éves). A zárójeles részt igazolhatja az Uránusz és Mars közötti tág fényszög is, váratlan agresszió, ami sajnos végzetes lehet (lett), tekintve, hogy a Mars oppozíciót kap a Plútótól (szintén utal a halál jellegére).

    Menjünk tovább.

    Mi utal még egy képletben a testvérre a 3. ház lakóin kívül? Egyrészt a Merkúr (mert analóg a 3. házzal), az pedig kapcsolatban van a már említett 8. házas Uránusszal, tehát megint lehet egy jelzés, hogy a testvérnek köze lehet a kislány halálához.

    Mi utal még?

    A 3. ház ura. Hol áll és mit csinál? A Hold uralma alatt áll és fent van a 10. ház csúcsán együtt egy felszálló Holdcsomóval. Annyit látunk ebből először, hogy a testvér képvisel valamilyen Vízöntős, uránuszi jelleget. Több forrásból, illetve nyomozati anyagokból az tudható, hogy a testvér autisztikus tüneteket mutatott, több ízben furán viselkedett és problémái voltak az érzelmei kifejezésével. Mi utal még a testvér Vízöntős jellegére? A már fent írt Merkúr (testvér) és Uránusz közötti fényszög.

    (Anélkül, hogy ismernénk Burke Ramsey, a báty képletét, mivel nincs pontos születési idő a neten, a planéták állásából annyi látható, hogy két Vízöntő bolygója van, Nap és Merkúr, illetve Neptun-Hold (Bakban) és Szaturnusz-Vénusz (Nyilas) együttállásai, ez utóbbiak utalhatnak érzelmi nehézségekre).

    Sokat lehetne beszélni erről a 10. házas Vízöntő Holdról, megpróbálom, a teljesség igénye nélkül.

    Egyrészt felszálló Holdcsomóponttal áll együtt, ami jelzi, hogy feladata van a kislánynak az

 • érzelmi szabadság, függetlenség megélésével (megtalálásával)
 • a testvérrel (mint 3. házúr), annak különcségével
 • az anyával és annak „karrierista” szemléletével
 • függetlenedni az anyától

    És most csak a Holdat vizsgáltam önmagában. Pedig része a cikk elején leírt keresztkvadrátnak. A keresztkvadrát esetében, ellentétes erők mozognak a planéták között, amelyek úgy jelennek meg a személyiségben, mint:

 • mást szeretnék érzelmileg (Hold)
 • cselekvésben (Mars)
 • tudatosságomban (Nap)
 • változásaimban (Plútó)

    Két főnök van a keresztkvadrátban, a Nap és a Plútó (uralmi helyzetűek), a Mars és a Hold ez esetben csak „báb”, azaz részben alárendelődnek.

    Hol is tartottam?

   Ja, igen. Maradjunk a testvérnél (bár mivel a Hold az anya is, lehet a mentén is behelyezni az analógiát). Hogyan élem meg a testvéremet (édesanyámat)? Hold kvadrát Plútó és Hold kvadrát Mars (erőszakos, domináns), és oppozíció Oroszlán Nap (uralkodó).

    A nyomozati anyagok része az is, hogy a testvér sokszor bántalmazta a húgát. A halála előtti években többször kellett emiatt orvoshoz vinni a kislányt, ez igazolhatja a Mars és Plútó fényszöge a 3. ház urára (Hold). Ugyanakkor fennáll a mentális bántalmazás lehetősége is (Merkúr-Mars trigon)

    Anya analógia mentén vizsgálódva: Az anya karrierista (ő maga is szépségkirálynő volt), amit „rányomott” a lányára.

    Egyébként a Nap-Hold oppozíció (csillagászati jelentése, hogy a kislány teliholdkor született) utal még másra is. Egyrészt a szülők között feltételez feszült viszonyt (az anyagokból elmondható, hogy az apa visszahúzódóbb volt, az anya céltudatosabb, íme az opp.), illetve mivel a 3. ház ura ez a Hold, ami a testvér, a kislány tudatossága pedig a Nap, mint Oroszlán, jelentheti, hogy a testvér távol áll a szülöttől, oppozíció, feszültség van. A testvérem fura (Vízöntő), én pedig vagyok a királynő (Oroszlán Nap). Ne feledjük el, hogy körülbelül így élheti ezt meg egy 5-6 éves kislány.

    Vissza még a testvérre.

    10. ház (mint életcélom, feladatom, az életem iránya) egyik ura az Uránusz, trigonban a Merkúrral, életcélom lehet pl.

- a testvéremmel kapcsolatos feladatok megélése (mivel az Uránusz 8. házas, ez a feladat sajnos kapcsolódhat a halálhoz)

- az egyedi gondolkodás kialakítása

- merni kilépni a sémáimból

A kislány képletében egyébként fontosak a mentális, értelmi dolgok, ez erősen látszódik.

4. házas Oroszlán Nap = Otthon azt akarják h ragyogjak. (Otthon szeretek is).

Asc. Ikrek, szül. uralkodó a Szűzben, Vízöntő Hold – ezek mind utalnak arra, hogy a kislány inkább volt (lett volna) racionális, a dolgokban értelmet kereső, mint ragyogó modell. Ha nem történik az, ami, feltételezem, hogy idővel levált volna erről a dologról.

    10. ház másik ura, Szaturnusz, itt duplán képviseli az anyát a 10. ház és a Szaturnusz esszenciális jelentései miatt. Célomat illetően érzelmileg szorongok, mert Szaturnusz-Vénusz oppozíció van. Vagy: biztos, hogy a szépségipart szeretném? (Vénusz). Vagy: Amit szeretnék, azzal kapcsolatban szorongok, hogy lehet-e? Még: Érzékeny vagyok (Rák Vénusz) de érzékenységemmel anyai megdorgálást kapok (Szaturnusz). (eset: a kislány 6 évesen még bepisilt éjszakánként).

    Anyám elkötelezett a vágyaival kapcsolatban (9. házas Szaturnusz).

    A célomat, utamat, terveimet az édesanyám irányítja (9. házas Szaturnusz, a 10. ház uraként).

    Még egy alternatív megközelítés: A halál ura a Jupiter, tág oppozícióban a Szaturnusszal: az anyámnak köze lehet ahhoz, hogy nem derül ki a halálom oka. (Ez lehet utalás arra, hogy védték a másik gyereket).

Ez az én meglátásom az ügyről.

S még egy érdekesség a két testvér képletét vizsgálva, bár a fiúnál nem ismertek a tengelyek.

Ami közös a két gyerekben:

 • Szaturnusz-Vénusz fényszög (a kislánynál oppozíció, a fiúnál együttállás) – érzelmek nehéz kifejezése, elképzelhető, hogy az anya által érzelmi nyomás alatt álltak
 • Szaturnusz-Mars fényszög (kislánynál kvadrát, fiúnál trigon) – a kislány nehezen tudta érvényesíteni az akaratát.
 • Jupiter-Vénusz fényszög (kislánynál tág együttállás, fiúnál kvadrát). Fokozott érzékenység + mindkét esetben a Szaturnusz is kapcsolódik a Vénuszhoz – nagyobb elfojtás – nagyobb érzelmi kilengések
 • Plútó-Nap kvadrát mindkét esetben – manipuláció, zsarnokság, befolyás, befolyásolhatóság

Egyéb, szinasztriai érdekességek:

 • A kislány felszálló holdcsomópontja együtt áll a fiú Napjával.
 • Mars-Merkúr kvadrát – vitás kapcsolat
 • Neptun-Mars kvadrát - elgyengítelek
 • Plútó-Merkúr kvadrát – meg akarom változtatni a gondolkodásodat

 

Köszönöm, hogy elolvastad!

Polgár Andi

Okl. asztrológus

2019. január