Polgár Andi pszichológus, asztrológus oldalaaquariusastrology79@gmail.com

Kedves Látogató!

Szeretettel üdvözöllek a honlapomon!

   Az asztrológiai elemzés és pszichológiai konzultációs típusok részletes leírását (díj, időtartam és egyebek) a "Tanácsadás" fül alsoraira kattintva tudod elolvasni.

    A nyári konzultációs időpontokat szintén a Tanácsadás fül alsorain belül tudod elérni.

    A velem készült interjúkat itt tudjátok elolvasni:

Új: https://www.facebook.com/gondolamagazin/photos/a.318366438549784/1476827959370287/

Régebbi:https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/polgar-andi-asztrologus-asztromemek-facebook/

    Idén 8 éves az Asztromémek a Facebookon már több, mint 80 ezer követővel. Az oldal az asztrológiát könnyedén, lazán hivatott bemutatni. Célja az alapanalógiák közvetítése, tanítása és az, hogy megtanuljunk saját magunkon nevetni, ezáltal megtegyünk az első lépést önmagunk elfogadása felé.

James Dean

Az írás a képek alatt kezdődik.
 

    James Dean születési időpontja a Rodden skálán AA minősítést kapott, így az időpont maximálisan hiteles.

Meglehetősen fiatalon, 24 évesen hunyt el.

    Vízöntő Napja, Kos aszcendense és az azon ülő Uránusz alapvetően meghatározta féktelen, vad, kontrollálatlan, egyedi jellemét.

    Születési uralkodója a Mars az Oroszlánban az 5. házban, innen jöhetett az alkotás, a játék, az életörömök és a színészet iránti belső vágya, illetve a sport szeretete is (esetében autósport, ez feltételezhetően már a Kos aszcendens szinezete)

    A színészi hivatásra utal még az MC-n (mint hivatásjelölő) álló Vénusz, ami stabil érzelmi elköteleződésre is utal a hivatását és céljait illetően, ezen kívül a 6. házas Neptun, mint munka területe is jelez filmes pályát, főként, hogy ezzel a Vénusszal trigonban vannak.

    Ez a szakma azért is lehetett jó neki, mert általa a mély érzelmeket meg tudta élni: a Hold szextilben egyaránt kapcsolódik a Neptunhoz és a Vénuszhoz is, ráadásul 7. házas ez a Hold, azaz meg tudta mutatni a külvilágnak a benne lévő mély érzéseket. Meglátásom szerint ez egy fantasztikus lehetőség volt egy alapvetően racionális (Vízöntő Nap és aszcendáló Uránusz) és ösztönös (Kos asc, Oroszlán Mars, mint szül. uralkodó) karakternek.

    James 10. házában erőteljesen látszódik a karrierépítés tudatossága. Egyrészt (tág) együttállás látható a Merkúr és a Szaturnusz között (utóbbi uralmi helyzetű), ami erős fókuszáltságot mutat (vagy "agyalást" is), de mindenképp tervezettséget, összpontosítást, felelősségvállalást és a már fentebb említett érzelmi elköteleződés is jelen van az MC-n álló Vénusz miatt.

    A karrierépítés tudatossága talán abból a szempontból lehet érdekes, hogy a színész szexuális orientációja sokáig téma volt. Egyes elméletek szerint csak és kizárólag karrierépítésének céljából vállalt azonos nemű kapcsolatokat; erre lehet utalás az 5. házas Mars és a 10. házas Vénusz közötti quincunx, a másik elmélet szerint pedig férfiak iránt is érzett (nem csak szexuális) vonzalmat. Ez esetben a 7. ház ura a Vénusz van quincunxban a Marssal, illetőleg a szexualitás másik háza a 8. ház, urai a már említett Mars, illetve a Plútó, utóbbi (tág) fényszögben van az Uránusszal, azaz a szexualitás lehet a szokatlantól eltérő (+ társúr a Jupiter szorosabb kvadrátban az Uránusszal). Na, ezt már sosem tudjuk meg és nem is igazán lényeges, a karrierépítésre való tudatos fókuszáltság így is, úgy is jelen van.

Halála:

Közlekedési baleset.

    Egyrészt a 8. ház elsődleges ura jelzi, hogy a halál kapcsolódhat valamilyen életörömhöz (Mars az 5. házban), a másodlagos ura a Plútó (tág) kvadrátban a Kos (Uránusszal), a halál hirtelen (4. házas, talán az otthon közelében?), illetve a 3. ház (mint közlekedés) ura a Merkúr (tág) oppozícióban van a 8. ház másodurával a Plútóval és (tág) oppozícióban van az elsődleges úrral a Marssal is.

    A 8. ház társura a Jupiter pedig egzaktabb kvadrátban van a Kosban lévő Uránusszal, mint a Plútó.

    Nagy kérdés, hogy a Szaturnusz kvadrátját az aszcendensre élte-e. Itt azért kellett, hogy legyen valamiféle fék, ezzel az állással ez szinte elkerülhetetlen. Az életéből (halálából) arra tippelnék, hogy lehet, hogy nehezen élte vagy elutasította a kontrollt vagy a hivatásba helyezte, pedig jó lett volna a személyiségével összekötni azt. Ami hihetőbb talán, (mivel 24 éves volt halálakor), hogy kereste az utat / egyensúlyt az erős tudatosság és az ösztönösség és lázadás között (Szat. kvadrát Asc, Szat. kvadrát Uránusz és Szat. kvadrát felszálló holdcsomópont). Elképzelhető, hogy egymás manifesztációi voltak ezek. Ahogy Freud is mondta, a szélsőség szélsőséget fog vonzani. Feltételezem, hogy a céljait illetően annyira fókuszált volt, hogy a benne lévő merevség / céltudatosság a szélsőséges lázadásban és ösztönösségben tudott csak feloldódni és fordítva.

    Ebben az életkorban még keressük önmagunkat, feszegetjük határainkat, tudatosan vagy tudattalanul zajlik önmagunk megismerése. Sok a nyers, feldolgozatlan energia, ami csak évek után kezd rendeződni, helyére kerülni.

    James Dean ezt már sajnos nem érhette meg.

Polgár Andi

okl. asztrológus

2019. október