Polgár Andi pszichológus, asztrológus oldalaaquariusastrology79@gmail.com

Kedves Látogató!

Szeretettel üdvözöllek a honlapomon!

    A havi előrejelzéses videók ezen a csatornán érhetők el:

https://www.patreon.com/polgarandi

   Az asztrológiai elemzés és pszichológiai konzultációs típusok részletes leírását (díj, időtartam és egyebek) a "Tanácsadás" fül alsoraira kattintva tudod elolvasni.

    A nyári konzultációs időpontokat szintén a Tanácsadás fül alsorain belül tudod elérni.

    Az őszi workshopok kiírása augusztusban várhatók - az oktatás / előadások fül alatt érhetők majd el.

    A velem készült interjút itt tudjátok elolvasni:

Új: https://www.facebook.com/gondolamagazin/photos/a.318366438549784/1476827959370287/

Régebbi:https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/polgar-andi-asztrologus-asztromemek-facebook/

    Idén 7 éves az Asztromémek a Facebookon, immáron több mint 60 ezer követővel. Az oldal az asztrológiát könnyedén, lazán hivatott bemutatni. Célja az alapanalógiák közvetítése, tanítása és az, hogy megtanuljunk saját magunkon nevetni, ezáltal megtegyünk az első lépést önmagunk elfogadása felé.

Blanche Monnie

 
 
    Hoztam nektek egy kis érdekességet mára, hátha tanulás szempontjából hasznát veszitek. Az alábbi történetről már biztosan olvastatok valahol. Blanche Monnierről szól, akinek tervezett házasságát családja nem támogatta és annak érdekében, hogy a lány letegyen szándékairól bezárták őt egy szobába, ahol végül 25 évig élt fogságban.

    Kerestem születési időt, de csak a napig jutottam. Ez bizonyos szempontból nem baj, mert így is sokat lehet tanulni egy képletből, hogy csak a bolygókat látjuk. De azért a „magam örömére” számoltam neki egy aszcendenst az életútja szerint és főként elméleti megközelítésekből (ezt mindjárt kifejtem), illetve néztem direkciókat és tranzitokat is. A születési ideje tehát nem hiteles forrásból származik.

    Az egyik ok, amiért nagyjából ide helyeztem az aszcendensét, maga az életvitele, hiszen szinte egész életét bezártságban töltötte (a szabadulás után is, mivel a traumából érzelmileg / mentálisan sosem épült fel; kórházban volt élete végéig). Így a Napot, az MC urát betettem a 12. házba (itt van a leszálló holdcsomópont is egyébként, valószínűleg ez az áldozati szerep egy már korábbi életben is megélt vagy most folytatott „hozott” szerep lehetett). Amiről viszont nem találtam infót az az első 25 éve. Hiszen, ha 12. házasak a bolygói, azt nemcsak a fogságban, de előtte is meg kellett, hogy élje valamilyen formában.

    A másik fontos tényező és ami a születési időtől független (aznapra szóló állás) a Vénusz-Plútó együttállás (a Kosban). A Vénuszhoz a nőiség, a táplálkozás, az anyagiak, a szerelmi és érzelmi ügyek tartoznak, a Plútóhoz főként a veszteségek, traumák, átalakulások. Önmagában is erős egy képletben, de fokozott, ha például (és továbbra is csak feltételezem) ez a Vénusz a Bika aszcendens miatt születési uralkodó is egyben. Gyakorlatilag minden fent említett vénuszi analógiában megélte a veszteségeket, átalakulást, hiszen elveszítette a nőiségét, a társát és 35 kg-ra fogyott. (És hát valamilyen szinten az érzelmi akaratosság vagy érzelmi erő is át kellett hogy alakuljon a Kos miatt). Egy születési uralkodó esetében a személyiség is gyökeresen átalakul az élet során (akár többször is), ha az valamilyen formában Plútó fényszöget kap (az egyik legerősebb fszg az együttállás). Arca kerek egyébként (Bikás), legalábbis a fiatalkori képein, a későbbi képeken, mivel nagyon le van soványodva én inkább hosszúkásnak látom az arcát, orrát Skorpiósnak (ez lehet a Vénusszal együttálló Plútó „eredménye” is).
Szintén aznapi állás a Merkúr-Neptun együttállás a Halakban, ez álmodozást is jelez vagy lelki problémákat, mentális bezárkózást, burokban elzárt gyermekkort, művészi tehetséget stb.

    Az általam számolt időpont szerint a 7. ház egyik ura a Vénusszal együttáll a 12. házban. Ha jó az időpontom, az igazolhatja, hogy a választott társ, akivel együttjárt, titkos volt, maga az eljegyzés is titokban zajlott (ettől borult ki a család aztán).

    Ha 1. házas a Hold abban az esetben elég gyakori, hogy az anya közel áll a szülötthöz. Hogy aztán ez pozitív vagy negatív formában jelenik meg, az emberi sorstól függő. Ebben a történetben az anya szó szerint rátelepedett a szülött életére. Bár Ikrek Holddal nem egy durva állás (vagy folyamatosan beledumál az életébe – kommunikáció), a Vízöntő Marssal járó trigon jelezheti a szülött életére érzelmileg gyakorolt „marsikus” hatást. A Hold-Neptun, illetve a Hold-Merkúr kvadrát egyébiránt jelezhet zavaros, nem jól kifejezett érzelmeket is. Erre további utalás a Szaturnusz a Halakban. Születési időponttól függetlenül ebből a szempontból elég beszédes, hogy valahogy az érzelmek kifejezését kellett (volna) neki fejlesztenie, átalakítania magában. Hogy mi zajlott le benne és az élet erre milyen lehetőséget adott neki, azt az információhiány miatt sosem tudjuk már meg.

    (Egyébként, ha nagyjából jó lehet az időpont, amit számítottam, kiszabadulásának napján a legerősebb állás a tranzit Szaturnusz-Jupiter együttállása a Bakban az MC-n (oppozíció IC) sok más nagybolygós fényszöggel együtt (most ezt nem sorolom fel, aki szeretné, meg tudja nézni). Direkcióban pedig a Nap az Aszcendensre ért.)

    Az írásom inkább gondolatmorzsákat tartalmaz, a teljesség igénye nélkül készült.

    Kérlek, ne írjatok üzenetet, hogy nem ismeritek a születési időtöket és ki tudnám-e számolni. (Nem fogom tudni.)
 
2021. ápr.