Polgár Andi pszichológus, asztrológus oldalaaquariusastrology79@gmail.com

Kedves Látogató!

Szeretettel üdvözöllek a honlapomon!

   Az asztrológiai elemzés és pszichológiai konzultációs típusok részletes leírását (díj, időtartam és egyebek) a "Tanácsadás" fül alsoraira kattintva tudod elolvasni.

    A nyári konzultációs időpontokat szintén a Tanácsadás fül alsorain belül tudod elérni.

    A velem készült interjúkat itt tudjátok elolvasni:

Új: https://www.facebook.com/gondolamagazin/photos/a.318366438549784/1476827959370287/

Régebbi:https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/polgar-andi-asztrologus-asztromemek-facebook/

    Idén 8 éves az Asztromémek a Facebookon már több, mint 80 ezer követővel. Az oldal az asztrológiát könnyedén, lazán hivatott bemutatni. Célja az alapanalógiák közvetítése, tanítása és az, hogy megtanuljunk saját magunkon nevetni, ezáltal megtegyünk az első lépést önmagunk elfogadása felé.

Vincent Van Gogh

    Na, irok egy posztot Van Gogh-ról, csak mert nagyon szeretem és születésnapja van. Majd lehet, irok Csontváry-ról is egyszer, mert ő a másik nagy szerelmem és eleg sokat is foglalkozam már vele. Igaz, az ő pontos születesi ideje nem ismert, bár boritekolom a Bika asc-t meg az 1. hazas Uránuszt és Szaturnuszt, de majd hozom az érveimet és akkor megértitek, miért gondolom azt, amit.

    No, de vissza Van Goghra. Életéről (s főleg betegségeiről) kevés a pontos információ, annál több viszont a spekuláció.

    Adott egy ferális (fényszög nélküli) Kos Nap a 10. házban. Törne ő előre csak nincs aki harcolna vele, pont a feralitása miatt, így aztán ő harcol maga és a környezete ellen is.
    A lelki érzékenységre, problémára utal (hajlamosít) a Rák aszcendens, az ura a Nyilasban együtt a Jupiterrel a 6. házban (ez betegség ház is) + a Kos Merkúrral fényszögben, illetoleg bekapcsolódik még egy Halak Mars is kvadrátban a Holddal, ja és a Halak Vénusz-Mars trigonja az aszcendensre. Szép kis sor. Nagy ideák, eszmék szellemi aktivitással, érzelmi erővel egybekötve, sokszor a szétcsúszás állapotáig.

    Ezek tehát, ahogy irtam, utalások. Jó asztrológus nem áll meg itt és mutogat, hogy na igen, ezért ilyen ő! Hanem kutat tovább, mert minden emberi megnyilvánulás csak látszat és maszk, felszín és szerep, a tudatos vagy tudattalan manifesztációja. Tehát a kiváltó okot IS kell keresni, mert azzal lehet nyakon csípni a problémát, azzal vagyunk előrébb, minden más csak maszatolás.

    Próbáljuk megkeresni az okot vagy azt, ami am a hajlamot felerősíti. Ahogy írtam, Van Gogh életéből kevés a hiteles, biztos infó. Ami ismert, hogy öccse, Theo támogatta anyagalag, de így is sokszor éhezett vagy nagyon rosszul táplálkozott. Mint tudjuk (már itt a 21. században), a fokozott lelki és idegrendszeri problémák egyik oka lehet a nem megfelelo étrend / hiányos táplálkozás.

    Ebben a képletben a 2. ház (mint táplálkozás) ura a már fent említett ferális Kos Nap, tehát analógiában megjelenik h (nemcsak az anyagiakkal), de a táplálkozással is van nehézség (küzdelem). Utalás még az étkezési (és anyagi) gondokra a Bikában lévő Szaturnusz (hiány), az ugyanitt álló Uránusz (hektikusság vagy különcség) és a Plútó is, mint szélsőség (hol sokat eszik, hol semmit vagy a minőségben is megjelenhet a szélsőség nemcsak mennyiségben). És van még egy Vénuszunk, mint a táplálkozás egy másik jelölője, ő a Halakban áll, annak zavarára, összevisszaságára is utalhat (vagy függőségekre). Ez a Vénusz raádásul együttáll a Marssal tág kvadrátban a Holddal, (születési uralkodóval). Van olyan infó is, hogy szerhasználó volt, ennek azt hiszem, nem is kell az idegrendszerre gyakorolt hatását részleteznem... az idegrendszer allapota pedig kihat a lelki működésre (is). Na, ugye, hogy egy valamit keresünk (ez esetben táplálkozás) és hányféle utalást találunk rá? No, tehát feltételezem h a táplálkozàsi szokásai (vagy ez estben nem szokásai) erősíthették a lelki / idegrendszeri problémáit. Egyebként az h életében nem értékelték, az is ehhez az aspektus-láncolathoz köthető, hiszen az érték (ez esetben belső érték és tehetség) mint 2. ház téma, ill. Bikához kapcsolható dolgok, plusz a Vénusz is ide tartoznak. Gyakorlatiag analógiás párhuzamban lefedték egymast az anyagi, a belső érték és a táplálkozással kapcsolatos dolgok. Ilyenkor, amikor analógia-parok azonos (es adott esetben negativ) energia formában vannak jelen az életünkben, erdemes az egyiket megrangatni, mint egy bejarati ajtónál a csengőt és az sokszor felébreszti, mozgásba hozza a többi analógia párt is.

Na még néhány dolog, ami reflexből eszembe jutott a képletről:

- Fiatal korában papi hivatásban is gondolkodott. Halak MC rajta a Mars-Vénusz, MC ura a Halakban 9. házban, másik ura a Nyilasban egyûtt a Holddal. Ha Van Gogh kliensem lett volna és azzal fordul hozzám, hogy mit válasszon hivatásnak, pap legyen vagy művész, azt mondtam volna, hogy asztrológiai szempontból teljesen mindegy, mert mindkettő tökéletesen lefedi a képletét. Válassza azt, amivel erősebb belûl a rezgés. Úgyis megéli azt amit meg kell élni, a választott szakma vagy hivatás meg lehet h csak eszköz. Plusz info h a Mars az MC-n az 5. és 10. ház ura, tehát a hivatás és az életörömök (vagy akár hivatás és kreatív művészet vagy spiritualitás, mint örömforrás) összekapcsolódik.

- Az öccse fontos szerepet töltött be az életében. Merkúr (testvér) 10. haz, Mars (fiútestvér) 10. házcsúcs. Mars együttáll a Vénusszal -> a fiútestvér és az anyagi dolgok (végtelen támogatás), összekapcsolódnak (a Venusz 4. ház - család társura)

- 4. ház ura a Merkúr tág együttállásban a Plútóval - a család elvesztése (idősebb öccsen kívül mindenki elfordult tőle)

- kevés barát, azok elvesztése, magány megélése: 11. házas Bika Szaturnusz, Uránusz, Plútó. (Ez egy erős Nyilasnak hatalmas trauma ám).

Na hirtelen, egy szuszra ennyi jutott eszembe.

Születési időpontja AA-s a Rodden skálán, tehát hiteles. Itt érhető el:

https://www.astro.com/astro-databank/Van_Gogh,_Vincent

Szép estét,
Andi

2021. márc.